2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Az SNS nem akar aktív politikusokat alkotmánybírának, Bugáréknak nem lenne ezzel problémájukvideó 2018. február 18., vasárnap 12:08 POZSONY. Robert Fico kormányfőnek, az Irány-Szociáldemokrácia párt elnökének alkotmánybírává való megválasztása csupán hipotézis, képtelenség megválaszolni – nyilatkozta az állami hírügynökségnek a Szlovák Nemzeti Párt elnökének, Andrej Danko titkárságának a vezetője, Zuzana Škopcová. Az újságírók arra volta kíváncsiak, hogyan állnak a kérdéshez a nemzetiek, ha valóban terítékre kerül a kérdés.
Magyar nyelvű közlekedési jelzőtáblák – az SNS foglalkozni kíván a kérdéssel videó 2018. február 18. | POZSONY. Anton Hrnko, a Szlovák Nemzeti Párt első alelnöke meglepetten reagált a magyar nyelvű közlekedési jelzőtáblák szlovákiai közutak mentén való kihelyezésének hírére. Mint mondta, a koalícióban semmi ilyesmiről nem volt szó. Ez meghaladja a koalíciós megállapodás kereteit, amely szerint a kisebbségi térségek helyzetében a status quo marad”.
Fico: javasoljuk a gyermektápszer, a pelenkák és a bébiételek áfa-csökkentését videó 2018. február 18. | POZSONY. A minimálbér gyors emelése, az állami- és közigazgatási alkalmazottak bérének 2019-2020-ban való növelése, a nyugdíjasok támogatása, a pelenkák, gyermektápszer és bébiételek áfa-csökkentése szerepel a következő szociális csomagban, mondta Robert Fico kormányfő a TA3 Politikában című vitaműsorában. Egyúttal megerősítette, a következő választásokat is meg akarja nyerni és pártjával kormányt akar alakítani.
Nemzetközi kábítószercsempészeket kerített kézre az osztrák és a holland rendőrség videó 2018. február 18. | VÖSENDORF. Nemzetközi kábítószercsempész bandát oszlatott fel holland kollégákkal karöltve az osztrák rendőrség. A bűnözők között egy 54 éves szlovák állampolgár is van. A bűnszövetkezet a kábítószert a feketepiacon értékesítve 1,7 millió eurót vághatott volna zsebre.
Csaknem 134 tonna lejárt szavatosságú gyógyszert adtunk le tavaly videó 2018. február 18. | POZSONY. A lejárt szavatosságú gyógyszereket nem szabad kidobni a hulladék közé vagy leengedni a lefolyón, ehelyett azokat le kell adni a gyógyszertárakban. Szlovákia lakosai 2017-ben közel 134 tonna, 2016-ban pedig több mint 118 tonna felhasználatlan orvosságot vittek vissza a patikákba.
A Most–Híd több önkormányzati képviselőt szeretne videó 2018. február 17. | POZSONY. A Most-Híd a közelgő helyhatósági választásokon 10 százalékkal szeretné emelni helyi önkormányzati képviselőinek számát – nyilatkozta a szombati országos tanácsülést követően Jakab Elemér parlamenti képviselő. A párt mérlegeli, hogy saját jelölttel vág neki az elnökválasztásnak.
A legtöbb munkanélküli a szakközépiskolák végzősei közül kerül ki videó 2018. február 17. | A legtöbb munkanélküli a szakközépiskolák végzősei közül kerül ki. A risztó helyzet azt mutatja, feltétlenül szükség van a szakközépiskolákban a stratégiai tervezésre – jelentette ki Ján Richter munkaügyi miniszter a munkapiaci helyzet előzetes felmérésével foglalkozó konferencián.
Két liberális, két vélemény videó 2018. február 17. | Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke Štefan Hríb Pod lampou klubjában találkozott és folytatott beszélgetést különböző témákról a Progresszív Szlovákia vezetőjével, Ivan Štefunkóval. Az egyik téma éppen a migráció volt. Sulík ezzel kapcsolatban kijelentette, Szlovákia számára nem jelentene gondot 8 000 migráns egyszeri befogadása. Ivan Štefunko lényegében ugyanezt állította. Véleménye szerint „ezt az országot” a migránsok befogadása egyáltalán nem destabilizálná.
Összevonnák az EP-választásokat az államfőválasztással videó 2018. február 17. | POZSONY. Az európai parlamenti képviselők szerint össze kellene vonni a 2019. évi európai parlamenti választásokat az államfőválasztással - erősítette meg a kereskedelmi JOJ televíziónak Monika Beňová EP-képviselő, aki csütörtökön a pozsonyi parlamentbe látogatott.
Az SaS-nek már van államfőjelöltje Kiska helyett videó 2018. február 17. | POZSONY. A Richard Sulík vezette Szabadság és Szolidaritásnak (SaS) már ott lapul a tarsolyában az a név, amelyet abban az esetben kíván előhúzni, ha a hivatali idejét töltő Andrej Kiska köztársasági elnök végül úgy határozna, hogy nem kívánja magát újfent megmérettetni az államfői posztért.
Hrabko: Kiska talán befejezi, de Fico ismét a kormányfői posztra tör videó 2018. február 17. | POZSONY. Juraj Hrabko publicista a Teraz.sk internetes hírportál TABLET.TV c. műsorában nyilatkozva kifejtette, vélhetően nem igazolódnak be azok a sajtóban szárnyra kapot feltevések, amelyek szerint Robert Fico miniszterelnök még jelen választási időszakban lemond a kormányfői tisztségről, hogy az Alkotmánybíróság elnöki posztját pályázza meg. Hrabko ezzel szemben reálisabbnak tartja azokat a szintén meg nem erősített információkat, hogy Andrej Kiska köztársasági elnök már nem kíván versenyre kelni az államfői posztért.
Kotlebáék szerint a többségnek is kell egy kormánybiztos videó 2018. február 17. | POZSONY. A Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánk Néppárt elejét kívánja venni a pozitív diszkriminációnak. A párt törvénymódosítás révén kívánja elérni azt, hogy amennyiben a kormány valamely nemzeti kisebbség részére posztot hoz létre, akkor automatikusan a többségi nemzet érdekeit védő hivatalt is alakítson ki. Szándékáról pénteki, pozsonyi sajtótájékoztatóján informált a párt képviselője, Milan Uhrík.
Átlagosan 1,73 percet késtek 2017-ben a ZSSK vonatai videó 2018. február 17. | POZSONY. Átlagosan 1,73 percet késtek a 2017-es esztendőben a Szlovák Vasúttársaság szerelvényei figyelembe véve az indított vonatok számát. A célállomáson átlagosan 17 percet kellett várni a késésben lévő szerelvényre – derül ki a ZSSK adataiból.
Kevés az általános és gyermekorvos Szlovákiában videó 2018. február 17. | POZSONY. Az országban dühöng az influenzajárvány, s míg a betegek egy része szitkozódik, amiért órákat kell várni az orvosi rendelők várótermében, mások inkább nyugodtan ülnének, csak lenne egy orvos a közelükben. Az általános és gyermekorvosok hiánya évről évre nagyobb gondot okoz.
A lakosságnak megközelítőleg a fele ajándékozza el adója két százalékát videó 2018. február 17. | POZSONY. A lakosságnak megközelítőleg a fele ajándékozza el adója két százalékát – derül ki a Človek v ohrození civil szervezet megrendelésére a 2muse társaság által februárban 1 030 személy bevonásával készített felméréséből.
Folytatódik az influenzajárvány videó 2018. február 16. | POZSONY. Folytatódik az influenzajárvány. A járóbeteg-rendelők a héten 112 818 heveny légúti megbetegedésről adtak számot, beleértve az influenzát is. A héten 410 óvodában, illetve alap- és középiskolában szünetelt a tanítás az influenzajárvány okán.
Leggyakrabban munkahelyváltással próbáljuk növelni jövedelmünket videó 2018. február 16. | POZSONY. Szlovákia lakosságának legnagyobb része a bére növelésének leghatékonyabb módjának az új munkahely keresését tartja – derül ki a Paylab.com nemzetközi felméréséből.
Losoncig teljes profilú, Rimaszombatig és Rozsnyóig félprofilú lesz az R2-es videó 2018. február 16. | VÁMOSFALVA. Teljes profilúként épülnek meg az R2-es gyorsforgalmi út Krivántól Losoncig vezető egyes szakaszai, míg a Rimaszombat és Rozsnyó irányába vezető szakaszok félprofilúként készülnek el – közölte Vámosfalván Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter.
Befejezte a Bašternák-ügy kivizsgálását a rendőrség videó 2018. február 16. | POZSONY. Vádemelési javaslattal zárta le a kétes hírű vállalkozó, Ladislav Bašternák adóügyeinek kivizsgálását a rendőrség – tájékoztat az Aktuality.sk hozzátéve, hogy az értesülést a bűnügyi rendőrséghez közeli forrás is megerősítette.
Hazaszállították Pavlovský őrnagy holttestét videó 2018. február 16. | POZSONY. Hazahozta a kormány különgépe a 2018. február 14-én, szerdán elhunyt, az ALTHEA hadművelet keretében Bosznia-Hercegovinában szolgált Peter Pavlovský őrnagy holttestét. A gép fedélzetén Peter Gajdoš védelmi miniszter és Milan Maxim vezérkari főnök is ott tartózkodott.
Élelmiszerellenőrzés: több mint egy tonna gyümölcs és zöldség nem felelt meg videó 2018. február 16. | POZSONY. Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeleti Hivatal az idei év elején azt ellenőrizte kiemelten, hogy a szlovákiai boltokban árusított friss gyümölcs- és zöldség minősége mennyire felelt meg az előírásoknak. A pénteken közzétette eredmények szerint az ellenőrök több mint egy tonna nem megfelelő termékre bukkantak.
Richter szerint az ellenzék demagóg kampányt folytat videó 2018. február 16. | POZSONY. Az ellenzék egy része többször is távozásra szólította fel Ján Richter munkaügyi minisztert azért, mert állítólag túl lassan cselekedett a galántai Tiszta nap nevelőintézet ügyében. Ezzel de facto a törvények, illetve az érintett felek és személyek alapvető jogainak megszegésére szólítanak – jelentette ki Michal Stuška, Richter szóvivője hozzátéve, a tárcavezető Kedvét szegte az ellenzék demagóg kampánya.
Államosítanák a szlovák közmédiát? videó 2018. február 16. | POZSONY. Bár a Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatója, Jaroslav Rezník továbbra is állítja, hogy kitart a koncessziós illetékek megtartásánál, nem zárja ki, hogy végül mégis megszűnnek. A végső döntés a képviselők kezében van.
Chmelár köztársaságielnök-jelöltségét fontolgatja videó 2018. február 15. | POZSONY. Köztársaságielnök-jelöltségét mérlegeli Eduard Chmelár – jelentette be a napokban a Facebook közösségi oldalán a neves politikai elemző és pedagógus.
Pénzügyi csoportok kezébe kerülhet a média videó 2018. február 15. | POZSONY. A közelmúltban több lapot és folyóiratot is megvásárolt a Penta pénzügyi csoport. Egyes hírforrások szerint a Markíza TV-t is birtokló CME társaság megvétele iránt ugyancsak érdeklődést mutat. Mindezt a médiatulajdonlás kereszteződésének tilalma ellenére teszi.
Szlovákiában nem akarnak munka után utazni, elköltözni videó 2018. február 15. | POZSONY. Fokozatosan csökken a szlovákiai állástalanok munkahellyel kapcsolatos mobilitása. A munkaerő elmélyülő hiányával összhangban csökken a munka utáni utazás, illetve elköltözés iránti hajlandóság – bizonyítja a HR Aliancia által az AKO közvélemény-kutató ügynökségnél megrendelt felmérés. Az adatgyűjtés tavaly december 7. és 20. között 300 személy közreműködésével zajlott.
Most-Híd: A kisebbség által lakott községekben kétnyelvűek lehetnek a közlekedési jelzőtáblák videó 2018. február 15. | POZSONY. Kétnyelvűek lehetnek a közlekedési jelzőtáblák a kisebbségek által lakott községekben – tájékoztattak a Most-Híd képviselői. „Elhárítottuk az adminisztrációs akadályokat a szöveggel ellátott kétnyelvű közlekedési táblák bevezetése elől” – jelentette be sajtótájékoztatója alkalmával Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos.
A rendőrség átkutatja a pozsonyi ügyfélközpontot videó 2018. február 15. | Egy névtelen bejelentés szerint bomba van a Tomašík utcai ügyfélközpontban. A belügyminisztérium közölte, hogy az épületet lezárták és a rendőrség alakulatai átkutatják.
Kevesebb ideig kell várni a műtétekre Szlovákiában videó 2018. február 15. | POZSONY. Egyes kórházakban már csak legfeljebb négy napot kell várni a CT vizsgálatra. A csípő- vagy térdízületi problémák esetén azonban 100 napos várakozás előzi meg a műtétet.
„Fehér söpredéknek“ nevezhet embereket az újságíró videó 2018. február 15. | POZSONY. Örülhet Arpád Soltész újságíró, mert bár a rendőrség korábban büntetőeljárást indított ellene egy gyűlöletkeltő bejegyzése miatt, amelyben a fehér fajhoz tartozó embereket rágalmazta, ám az ügyész leállította az eljárást. Lépését azzal indokolta, hogy a vizsgálati aktákban szereplő bizonyítékok nem indokolják az állítólagos szélsőséges tett kapcsán a büntetőeljárás folytatását.
Jourová aggódik a Szlovákiában élő roma gyerekek helyzete miatt videó 2018. február 15. | BRÜSSZEL. Věra Jourová, igazságügyért,fogyasztóvédelemért és a nemek közti egyenlőségért felelős európai biztos szerint elképzelhetetlen, hogy Európa szívében napjainkban mindennapi gyakorlat legyen a roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése és iskolai szegregációja. Az uniós politikus Szlovákiára utalt, hiszen szavai a szlovák oktatási miniszterrel tartott megbeszélés után hangzottak el.
Első  Előző  1 / 677   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 3°C
Holnap: -1°C / 1°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 3°C
Holnap: -1°C / 2°C
Losonc
Ma: -11°C / 5°C
Holnap: -10°C / 1°C
Kassa
Ma: -8°C / 6°C
Holnap: -8°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
545 éveMegszületett Nikolausz Kopernikusz lengyel csillagász, a heliocentrikus világkép megalkotója.
275 éveMegszületett Luigi Rodolfo Boccherini zeneszerző, csellista, a vonósötös és a zongoraötös megalkotója.
215 éveMegszületett Hieronymi Ottó Ferenc mérnök, az első magyar vasútvonal tervezője.
201 éveMegszületett Kossuth Zsuzsa, Kossuth Lajos húga, aki megszervezte az első katonakórházat.
140 éveEdison megkapta a szabadalmi védelmet a fonográf (hangíró) nevű készülekre.
Külföld Fegyveres támadás Dagesztánban, halottak Fegyveres támadás Dagesztánban, halottak videó MOSZKVA. Öten meghaltak és legalább négyen megsebesültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott a maszlenyicát (a télbúcsúztató orosz ortodox farsangot) ünneplő hívők tömegére a dagesztáni Kizljarban. Az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaságban gyakoriak az iszlamista terrortámadások. Lengyelország és Izrael párbeszédet fog folytatni a félreértések tisztázása végett videó A lengyel kormányfői hivatal közölte, Morawieckinek a legkisebb mértékben sem a holokauszttagadás volt a célja. Jan Hamáček a Cseh Szociáldemokrata Párt új elnöke videó A 39 éves Hamáček 2013 és 2017 között a képviselőház elnöke és a ČSSD alelnöke volt.
Itthon Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó RIMASZOMBAT. Az alapismereteket minden tanulónak az anyanyelvén kellene megszereznie, hiszen az a tudás elsajátításának legkönnyebb és legmegfelelőbb formája – mondta Orosz István, a rimaszombati Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatója. Véleményével egyetért Főző Zsolt pedagógus is, a helyi önkormányzat képviselője, az oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottság elnöke. Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak. Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó Az idén elsőként a közép-szlovákiai diákok pihenhetnek, majd Kelet-, végül pedig Nyugat-Szlovákia következik. A következő napok a tél szorításában telnek videó Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható.
Magyar világ Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó Jól sikerült ez a nyolc év, "jobban, mint ahogy vártuk" - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében. Balog Zoltán arra kérte a jelenlévőket, aláírásukkal támogassák a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack). A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét. Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket! videó A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Temesvár az embercsempészet egyik új központja videó Mindezt a német szövetségi rendőrség közölte a Welt am Sonntag című vasárnapi német lappal.
Kultúra Szabó István filmrendező 80 éves Szabó István filmrendező 80 éves videó BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze. Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket. Közös V4-stand a Brüsszeli Könyvvásáron videó A közös standdal be akarják mutatni, hogy a V4 nemcsak földrajzi és politikai, hanem jól működő kulturális együttműködés is. Dal 2018 - Kialakult a döntő mezőnye videó Az AWS nyerte a második elődöntőt.
Színes Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál videó PHJONGCSHANG. Elsőként az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottja jutott döntőbe a phjongcshangi téli olimpián, miután az elődöntőben 5-0-ra legyőzte Finnország csapatát. Az előző játékokon ezüstérmes amerikaiak a döntőben a kanadai és az orosz együttes összecsapásának győztesével mérkőznek. Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont videó "Volt egy sportbaleseti seb, amivel nem törődtem nyár óta." Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt.
Mozaik Sebápoló hangyák Sebápoló hangyák videó Az afrikai Matabele-hangyák szabályosan ellátják társaik harci sebesüléseit, s ezzel jelentősen javítják a sérültek túlélési esélyeit. Viselkedésük egyedülálló az állatvilágban. Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók.
Fő támogatónk