2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
ALKOTÓMŰHELYEK
 
Bódva-völgyi Stúdió
A Bódva-völgyi Stúdió 1995-től készít televíziós anyagokat a magyar nyelvű közszolgálati televíziók, mindenekelőtt az MTV, a DUNA TV és az STV magyar adása műsoraiba. A családi vállalkozásként létrejött műhely eleinte rövid tudósításokat gyártott, később ismeretterjesztő-, dokumentum- és portréfilmekkel gazdagította műsorgyártó tevékenységét. Produkciói nagy részét félórás filmek gyártása képezi. Az MTV és a Duna Televízió az elmúlt 15 évben 68 félórás filmet sugárzott a Bódva-völgyi Stúdiótól.
A műhely tagjai: T. Nagy Imre szerkesztőriporter-rendező, ifj. Nagy Imre operatőr, vágó, zenei szerkesztő, Nagy István operatőr, vágó, producer.
 
P digital studio
A stúdiónak Rimaszombatban, Füleken és Losoncon vannak kirendeltségei. A 10 fős stáb jelenleg az STV-nek, a Duna Televíziónak és a Markíza kereskedelmi televíziónak gyárt hír- és magazinos anyagokat. Ezen kívül együttműködik a Besztercebányai Megyei Televízióval, és a műholdas TV Patriottal is. A stúdió TV LocAll néven a Kábel Telekommal közösen regionális TV-adót működtet. A TV LocAll napi 24 órában, szlovák nyelven sugároz. A három órás műsorblokkokban hírek, stúdióbeszélgetések és hirdetések váltják egymást. A regionális adás Rimaszombatban és Füleken kábel TV-n keresztül, mintegy 15 000 háztartásban fogható, Losonc 20 km-es körzetében saját adón keresztül jut el a nézőkhöz.

Az internetes élő adás elérhetősége: www.tvlocall.eu. A stúdió tulajdonosa: Elek István. A magyar nyelvű híradásért Szekeres Éva és Lichtmannegger László felel. Elérhetőségeik: digistudio@zoznam.sk, szekeres.eva@tvlocall.eu
 
Pro Media Studio
A pozsonyi Pro Media Studio 2003-tól foglalkozik televíziós műsorgyártással. Nyolc év alatt több mint száz 25 perces magazint gyártott a Duna Televíziónak, és közel 100 órányi riportot a Magyar Televíziónak. Horváth Gabriella, a cég ügyvezető igazgatója 1996-ban kezdte televíziós pályafutását. 1997 és 2000 között a TV2 esti hírműsorát tudósította, 2000 és 2002 között a Magyar Televízió pozsonyi tudósítójaként tevékenykedett, majd 2003-ban a magyar állam támogatásával létesült pozsonyi televíziós stúdió vezetője lett. Ebben a stúdióban állították elő a Duna Televízió első határon túli magazinja, a Kárpát Expressz pozsonyi műsorait. A pozsonyi televíziós műhely hírnevét neves operatőrök gazdagították: Resovsky Igor, Karaffa Gyula, Ladislav Faith. 2006-tól a Pro Media Studio a Magyar Televízióval működött együtt.

Vezető: Horváth Gabriella
Elérhetőség: promediastudio@gmail.com 
 
Regfilm kft.
A Regfilm kft. elsősorban televíziós műsorkészítéssel foglalkozik. Jelenleg az STV- nek, a Kassa Megyei Televíziónak, a Duna TV-nek, MTV- nek az MTI – nek és a Szepsi Városi Televíziónak gyárt rendszeresen tudósításokat, riportokat. Profilja a hír és magazinműsor készítés, de több egész estés dokumentumfilm is kikerült az alkotócsapat keze alól. Magyar és szlovák nyelvű műsorokat, élő helyszíni közvetítéseket is készít. A stúdió kreatív igazgatója Bartók Csaba 1995 – től dolgozik a Szepsi Városi Televízióban, 1997-től főszerkesztőként.
A Regfilm rendszeresen nevezi alkotásait nemzetközi és hazai filmfesztiválokra. Fontos feladatának tartja az értékmentést. Több filmje fődíjas, vagy kategóriadíjas alkotás. Az alkotóműhely székhelye Szepsiben van.

Regfilm kft.
kreatív igazgató Bartók Csaba
technikai igazgató Bodnár Ottó.
Cím: Fő utca 58, 045 01 Moldava nad Bodvou
tel. 00421 55 460 2017
mob. 00421 905 271479
e-mail. regfilm@post.sk
 
Regnet Stúdió
A Regnet Stúdió 1996 óta foglalkozik televíziós műsorgyártással, mint produkciós vállalkozás elsősorban a Dunaszerdahelyi Városi Televízió, a Szlovák Televízió magyar nyelvű műsora, 1996-tól 2006-ig rendszeresen a Magyar Televízió, időnként a Duna Televízió számára, de esetenként együttműködtünk egyéb magyar és szlovák nyelvű televíziókkal is. Stúdiónk néhány dokumentumfilmet is készített, amelyek közül kettőt műsorára tűzött a Duna Televízió.

Vezető: Czibula Csaba
Elérhetőség: +421905535173
E-mail: regnetstudio@gmail.com
 
Rozsnyói Alkotóműhely
Vezeti: Palcsó Zsóka szerkesztő-riporter
Televíziós munkám előtt már belekóstoltam az újságírásba. Több éven keresztül rádióztam és az egyik szlovák, régiós napilap magyar mellékletét szerkesztettem. Tíz éve televíziózom. A Rozsnyói Városi Televízió Magyar Adása mellett, először a MTV határon túli szerkesztőségeivel dolgoztam együtt: Héthatár, Kárpáti Híradó, Határátkelő, majd a Duna televízió határon túli műsorai következtek. Rengeteget tanultam az akkori kollégáktól. A Duna Televízióval Horváth Gabi révén kerültem kapcsolatba. Vezetésével a pozsonyi stúdió koordinálta 2003-tól a felvidéki tévés műhelyeket. Így készíthettem heti rendszerességgel tudósításokat szűkebb pátriám, a gömöri emberek életéről, ünnepeiről, mindennapjairól.
Több éve a Szlovák Televízió Magyar Szerkesztőségével dolgozom együtt. Operatőr kollégáim voltak az elmúlt évtizedben: Borzy Gábor, Norbert Čerevka, Ondrej Potočný, Karaffa Gyula, Kovács Oszkár. Jelenleg Palcsó Attila kamatoztatja velem operatőri tudását. Egyik legfontosabb célom az elkövetkező esztendőkben: szeretném megszerettetni fiatal, tehetséges alkotókkal a televíziós újságírást.

Palcsó Zsóka

 
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Fő támogatónk